Ingyenes kiszállítással 15 000 Ft felett

Minden, amit az IPL technológiáról tudni akartál!

Napjainkban a selymesen sima bőr iránti vágy elképesztő mértéket öltött. A legtöbb nő – és a férfiak közül is egyre többen – nem szívesen viseli el magán a szőrt. Nem véletlen, hogy mostanában egyre nagyobb az érdeklődés a tartós megoldások iránt, ennek pedig a legújabb, forradalmi módszere az IPL technológia!

De mi is pontosan ez az eljárás? Miért érdemes ezt választanod és egyáltalán hogyan működik? A továbbiakban minden kérdésedre választ adunk!

Az IPL technológia

Az intenzív pulzáló fény (IPL) technológiával működő gép, fényimpulzusokat vetít a bőrre, amelyek behatolnak a bőr felső rétegébe. A melanin a fényenergiát hővé alakítja: a hőt a szőrgyökérbe vezeti, amelytől a nem kívánt szál nyugalmi fázisba kerül, a gyökér elpusztul és a szőr fokozatosan kihullik, a növekedés lelassul és végül nem képződik új szőrszál. 

Ebből következik, hogy minél világosabb a bőr és sötétebbek a szőrszálak, annál jobb a fényimpulzusok elnyelődése. Ellenkező esetben a készülék hatékonysága csökken.

Használata

IPL-es gépünk segítségével tartósan megszabadulhatsz a szőrtelenítés folyamatos nyűgétől, viszont tudnod kell, hogy ez sem egyik napról a másikra történik. Ahhoz, hogy el tudd érni a vágyott sima bőrt, bizony előtte kitartóan végig kell csinálnod a kezelést, amit sok helyen villanófényes szőrtelenítő kúrának neveznek. Persze nem kell megijedned, ez egyáltalán nem megterhelő folyamat, sokkal egyszerűbb, mint 2-3 naponta borotválkozni.

A kezelés átlagosan 4-6 hónapot vesz igénybe, amivel a teljes tested szőrtelenségét elérheted. Lehet, hogy ez most hirtelen soknak tűnik, de gondolj bele: ennyi idő kell ahhoz, hogy a nem kívánt szálak hosszú időre eltűnjenek! Azonban, látható eredményeket már a pár alkalom után tapasztalhatsz!

A készüléket az első 8 hétben maximum hetente 2-3 alkalommal használd. Ennél gyakrabban nem is érdemes elvégezni a kezeléseket, mivel meg kell várni az eltérő növekedési ciklusban lévő szőrszálak kinövését. Ez az időszak után azt javasoljuk, hogy havonta egyszer alkalmaz, 2 hónapig, vagy amíg el nem éred a kívánt eredményt.

Miért jobb ez az alternatíva, mint a gyantázás, borotválás vagy epilálás?

A legelterjedtebb szőrtelenítési metódusok között a gyantázás, borotválás és epilálás szerepel, amelyeket nagy valószínűséggel már Te is kipróbáltál valamikor. Ezekben közös, hogy egyik sem nyújt tartós megoldást, de a hatékonyságuk eltérő: a borotválás 3-4 napra, az epilálás és gyantázás néhány hétre képes megszabadítani a nem kívánt szálaktól. Ezzel talán még nem is lenne akkora probléma, de ha egész életedben ismételgeted a folyamatokat, akkor hihetetlen mennyiségű időt pazarolsz el!

 

De ezeknek a módszereknek a legnagyobb negatívuma az, hogy amellett, hogy fájdalommal járnak, mikrosérüléseket okoznak a bőr felszínén. Itt könnyen bejutnak a különböző kórokozók és baktériumok, amelyek irritációt és gyulladásokat okozhatnak. Így születnek meg a szőrtüszőgyulladások is, ezek az elváltozások pedig minden bizonnyal számodra is ismerősek. Ezek rendkívül kellemetlenek, ráadásul, akár életreszóló nyomot hagyhatnak a bőrön. Ezt követően a szőr növekedése szúrós, viszkető érzéssel jár.

 

Ezzel szemben, az IPL technológia, így a készülékünk is, minden ilyen problémától megkímél. Termékünk, mivel a fényimpulzusok bejuttatásán túl, semmit sem csinál a bőröddel, garantáltan nem okoz irritációt. Nem jár fájdalommal, a kezelések során pedig a szálak folyamatosan gyengülnek, így néhány hónapon belül csak annyit fogsz észrevenni, hogy alig nő vissza egyetlen szőr is!

Tökéletesen sima bőr télen és nyáron is!

Ha az előírtaknak megfelelően használod az otthoni szőrtelenítő gépünket, 2-3 hetente, akkor – ahogy már említettük – a teljes procedúra átlagosan néhány hónapot vesz igénybe. Emiatt, érdemes az őszi-téli időszakban elkezdeni a kezelést, de ez nincs kőbevésve! Készülékünket bátran elkezdheted alkalmazni a nyári hónapokban is, csupán néhány dologra kell odafigyelned:

  • Ha nemrégiben szoláriumoztál, javasoljuk, hogy várj 2 hetet a szőrtelenítés előtt.
  • A kezelés után, kérjük várj 48 órát az újbóli barnulás előtt.
  • A készülék használata során a mesterséges barnítók (pl.: krémek, spary-k) semmilyen formája nem lehet a bőrön. 

Amiatt sem kell aggódnod, hogy két alkalom között szőrösen vagy borostásan kell járkálnod. A kúra közben, a borotválás nem csak megengedett, hanem ajánlott is, így egy percig sem kell rosszul érezned magad a bikini szezonban!

 

Reméljük, hogy sikerült minden kérdésedre választ adnunk és most már bátran meg mered rendelni a BeSilky IPL technológiás szőrtelenítőnket, ami már rengeteg embernek bizonyított! Kattints és ismerd meg a bársonyosan sima bőr ajándékát!